MediTop

Over MediTopMediTop heeft zicht sinds 1991 verzekerd van vooruitgang dankzij de drang onszelf voortdurend te ontwikkelen. Constant gaan we nieuwe uitdagingen aan op het gebied van technologie, software en ergonomie. Dankzij onze jarenlange ervaring op de Nederlandse en buitenlandse markt gaan we zelfverzekerd in op deze uitdagingen en zijn we optimaal voorbereid op de toekomst.

Middels CE- en ISO certificering en een geheel in eigen beheer opererende divisie voor productie is MediTop in staat zorg te dragen voor snelle vervanging en modificatie van behandelunits voor de KNO-heelkunde, gynaecologie, oogheelkunde en hightech producten voor de moderne wondzorg.

Tevens kunnen we verregaande wensen betreffende het design, de ergonomie en technische innovaties implementeren in onze producten. Tenslotte zorgt onze divisie voor software applicaties ervoor dat klinieken de moderne digitale uitdagingen van deze tijd op een professionele wijze kunnen aanpakken.

Onze organisatie

Ontwerp en innovatieve ontwikkelingen op technisch gebied vinden plaats op onze afdeling Research & Development. In onze eigen meubelmakerij worden naast de units voor de verschillende medische specialismen ook overige meubels op maat gemaakt, zoals bureaubladen, bedkastjes, boeken- of vitrinekasten. Op de assemblage afdeling wordt alle benodigde apparatuur in de meubels geïntegreerd, waarna de units op locatie worden geïnstalleerd door onze technische buitendienst.

Met behulp van onze software applicaties kan voor diverse medische specialismen digitale opslag van zowel video als fotobeelden worden verzorgd, evenals data koppelingen aan het digitale patiënten dossier van het ziekenhuis middels HL7, DICOM of een combinatie van beide. Tevens bieden wij hard- en software oplossingen voor de complexe hygiëne vraagstukken waar iedere kliniek mee te maken krijgt bij de inzet en reiniging van scopen.

ISO-, CE- en KIWA certificaten

ISO-, CE- en KIWA certificaten bieden niet alleen de garantie dat MediTop alleen producten levert die voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden, maar geven ook de verzekering dat MediTop er voortdurend naar streeft zichzelf te verbeteren. Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente certificaten.

pdfLogoISO 13485:2016
Kiwa Cermet. Development, production, installation and servicing of treatment systems for ear, nose and throat, gynaecology and opthalmology applications.
Distribution of Xion and Zeiss medical products.
Development, production and servicing of wound drainage pumps.

pdfLogoCE Certificaat MED 31456
Kiwa Cermet. EC Quality Assurance System Certificate of compliance with the applicable requirements of 93/42/EEC Directive as amended, Annex II without point 4, as amended for the following Medical Devices: ENT treatment system, Wound Drainage Pumps, Cautery transformer and Warm water syringe

pdfLogoKIWA Certificaat
KIWA-veiligheidscertificaat. Hieruit blijkt dat de MediTop behandelunits voldoen aan de KIWA beoordelingsrichtlijn “Waterleidingtechnische veiligheidsaspecten” gevaarlijke toestellen, BRL-K 14011/01. Uitgegeven 01-03-2008, gereviseerd 20-01-2017.

 

MediTop productie

MediTop heeft zich vooralsnog gespecialiseerd op het vervaardigen van medisch meubilair t.b.v. KNO-arts, Gynaecoloog en Oogarts.
Ook zijn wij gespecialiseerd in de complete inrichtingen van gezondheidscentra en privéklinieken.
In onze eigen meubelmakerij worden naast de units voor de verschillende medische specialismen ook overige meubels op maat gemaakt, zoals bureaubladen, bedkastjes, boeken- of vitrinekasten.

Voor meer informatie over onze meubelmakerij verwijzen wij u door naar: Profwood

Over MediTop CNC

Verwerkte materialen:

Gemelamineerd spaanplaat, met ABS afgeplakte kopkanten:

Spaanplaat is geschikt voor uitgebreide toepassingen. Het hout is afkomstig uit Europese bossen waar een verantwoord bosbeleid wordt gevoerd. Voor spaanplaat wordt meestal resthout van zagerijen en houtindustrie ingezet. De spaanhouders worden gedroogd, gezeefd en schoongemaakt. Er wordt kunsthars toegevoegd, een spaanderkoek wordt gestrooid en geperst. Tijdens het fabricageproces kruisen de spannen zich willekeurig, zodat de platen een homogene structuur krijgen. Geschuurde platen kunnen worden bewerkt met fineer, melamine, lak en laminaat. Ook de kanten kunnen perfect worden afgewerkt.

MDF, zowel gespoten in een RAL-kleur naar keuze als beplakt met HPL:

In het geval MDF beplakt is kunnen de kopkanten afgerond en afgelakt uitgevoerd worden of met ABS afgeplakt.

Over Meditop BalieBuig-MDF:

MDF is een plaatmateriaal gemaakt van houtvezels. De vezels worden vervaardigd in een thermo-mechanisch ontledingsproces en daarna gemengd met synthetische harsen in een droogprocedé onder druk en hoge temperatuur geperst. MDF platen hebben een fijn verdichte vezelstructuur over de gehele doorsnede van de plaat. Door zijn gladde, stabiele oppervlak en homogene kanten is MDF uitermate geschikt voor een veelvoud van bewerkingen, waaronder o.a. lakken, beplakken met fineer en folie, melamine en laminaat. De fijne vezelstructuur geeft de plaat een grote dimensionale stabiliteit, waardoor de plaat zich zeer goed machinaal laat bewerken. Verder heeft MDF uitstekende mechanische sterkte-eigenschappen, in het bijzonder het schroefhoudend vermogen van oppervlak en kanten. Ecoplex, beplakt met HPL en ABS afgeplakte kopkanten: Ecoplex is gemaakt van jong populierenhout en is onder meer geschikt voor binnenbouw, standbouw, afbouw en meubelindustrie. Het is goed te zagen en te frezen en is vrijwel trek- en spanningsvrij. Bovendien is Ecoplex heel licht en vrijwel splinterloos.

Marlan:

Marlan lijkt op ivoor, marmer, steen of keramiek en straalt de warmte van natuurlijke producten uit. Marlan bestaat voor het grootste deel uit een minerale vulstof verwerkt in een hoogwaardige polyesterhars.
Marlan is eenvoudig te zagen, boren, frezen, draaien, graveren, schuren, polijsten en is te monteren op dragermaterialen. Met de speciale Polymix lijmset in de kleur van het materiaal kunnen Marlan platen, randlijsten, waskommen, wastafels en spoelbakken onderling naadloos worden verlijmd. Naden zijn nagenoeg onzichtbaar, zodat het fantastische oppervlak wordt samengevoegd tot één geheel.
Marlan hoort daar waar de eisen hoog zijn en het ontwerp in combinatie met de eigenschappen tot hun recht komen. Het is vrijwel onbrandbaar, niet poreus, voedselvriendelijk, biologisch neutraal, bestendig tegen vele chemicaliën, hygiënisch, milieuvriendelijk, eenvoudig te reinigen en uitermate geschikt om te combineren met traditionele materialen zoals hout, steen en staal.

 

 

Close