Scopen droogkasten

Scopen droogkast 1 Met een optimaal droog- en bewakingsproces waarborgt u de kwaliteit en veiligheid voor uw endoscopen, patiënten en medewerkers. Met de in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde DryTop scopen droogkast ten behoeve van de MDL, Urologie, Pneumologie, KNO & Longafdeling, biedt MediTop u een complete oplossing op het gebied van registratie, gebruiksvriendelijkheid en hygiëne. In combinatie met onze Hygiëne Tracker scopen registratie software maakt u gebruik van een volledig geregistreerd systeem.

Dit alles volgens de laatste EU norm voor droogkasten zoals gepresenteerd tijdens het 6de SFERD symposium door het RIVM op 17 september 2014 te Breukelen. Gebruik deze link voor het downloaden van de presentatie: http://www.infectiepreventieopleidingen.nl/downloads/presentaties/SFERD14/7-deBruijn-EU-richtlijnen.pdf

Onze DryTop droogkasten zijn de enige kasten die het doorblaasproces van de endoscopische werkkanalen registreren en detecteren. Speel op SAFE en kies voor de DryTop droogkast van MediTop.

 

 

 

Kenmerken DryTop Scopen Droogkast:

 • Lange endoscopen (MDL) hangen vrij en los van de bodem
 • Grote glazen deuren en deze openen automatisch via perslucht, volledig “handsfree”
 • Automatische verlichting
 • Eigen bewakingssysteem voor controle van bewaartijd, luchtdruk en flow
 • HEPA gefilterde overdruk
 • Alarmering bij uitval van medische perslucht, obstructie doorblaasproces, verstrijking maximale bewaartijd, deuren te lang open en uitval van de overdruk.
 • Alle meldingen worden geregistreerd.
 • Koppeling met de Hygiëne Tracker en alle andere gangbare systemen
 • Optisch en Akoestische signalering
 • Gebruikerscontrole, endoscopen alleen toegankelijk voor geautoriseerd personeel
 • Status LED’s direct naast elke endoscopen houder
 • Uitname advies, First in is First out
 • Toegankelijk voor alle merken en type endoscopen

Referenties

UMC Utrecht te Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht, Zuwe Hofpoort te Woerden, MCA te Alkmaar en het IJsselland Ziekenhuis te Capelle a/d IJssel, VU Medisch Centrum te Amsterdam.

Scopen droogkasten

MDL/Long/Pneumo Scopen droogkast

Maximaal 8 grote endoscopen (met werkkanaal) en volledig vrij van de grond. Download folder.

Scopen droogkast MDL Long Pneumo

Scopen droogkast KNO Urologie

KNO/Urologie Scopen droogkast

Maximaal 20 endoscopen (met of zonder werkkanaal) en volledig vrij van de grond. Download folder.

Ok Scopen droogkast

Maximaal 8 grote endoscopen (met werkkanaal) en volledig vrij van de grond. Voor meer informatie over de OK droogkast kunt u contact met ons opnemen via 0348-566100 of info@meditop.nl.

Scopen droogkast OK

Hygiëne Tracker Systeem

Met het Hygiëne Tracking systeem in combinatie met de Drytop Droogkasten bent u verzekerd van een optimale ondersteuning van de gebruikscyclus van uw flexibele scopen of ander hygiëne gerelateerd instrumentarium.

Wat is het hygiëne tracking systeem?

Het hygiëne tracking systeem is een systeem dat de gebruiker ondersteund in het volgen van haar procedure.Met dit systeem wordt de gebruiker geacht haar eigen procedure stap voor stap op te volgen en wordt er een melding gemaakt wanneer dit niet gebeurt. Doordat dit tracking systeem gekoppeld kan worden met diverse wasmachines, ontstaat er een compleet overzicht van de reiniging van uw flexibele scopen of ander hygiëne gerelateerd instrumentarium. Deze hele gebruikscyclus kunnen wij overzichtelijk weergeven en bewaken in ons eenvoudig gebruiksschema, zoals hieronder zichtbaar.

HygieneRecorder_All-300x164

De regels en procedures in uw hygiëne proces kunnen wij eenvoudig configureren. Indien de hygiëne tracker bij gebruik in de behandel-ruimte constateert dat een flexibele scoop niet voldoet aan de eisen die u heeft geconfigureerd, wordt de gebruiker hier op geattendeerd. Besluit de gebruiker de flexibele scoop toch te gebruiken dan wordt er gevraagd naar een korte toelichting. Deze toelichting wordt geregistreerd en vindt u terug in zowel de rapportage als de statistieken. De invoer gebeurt volledig middels het scannen van barcodes, weergegeven op eenvoudige schermen op elke plek waar met scopen wordt gewerkt.

Met de hygiëne tracker heeft u een geweldig gereedschap in handen om uw patiënten nog beter te beschermen tegen besmettingsrisico’s en uw medische collega’s nog beter te behoeden voor menselijke en mechanische fouten tijdens gebruik, desinfectie en reiniging.

De voordelen van het hygiëne tracking systeem:

 • Optimale bescherming van patiënt en specialist.
 • Flexibele tracering gebruikscyclus.
 • Eenvoudig monitoren hygiëne proces.
 • Registratie gebruik.
 • Flexibele Infrastructuur.
 • Koppeling met uw wasmachine(s).

Automatische Lektester Endoscopie

Minder handelingen, meer controle!

Met de automatische lektester van MediTop versimpeld en borgt u de voorreiniging. De medewerker dient enkel de scoop te scannen en of te laten taggen door de optionele RFID tagreader en de test start automatisch nadat de endoscoop is aangesloten. Registratie en herkenning van het type scoop verloopt geheel automatisch en is gelijk te volgen op het display. Voor een complete registratie van uw reinigingsproces kunt u onze automatische lektester aansluiten op uw ziekenhuissysteem. Download folder

Soluscope ENT

Volautomatische reiniging-/desinfecteermachine voor kanaalloze flexibele endoscopen.
 • Volautomatische reiniging-/desinfectiemachine
 • Voor de middelgrote en kleine KNO-poli
 • Compact design

 

De Soluscope ENT is een volautomatische reiniging-/desinfecteermachine voor kanaalloze flexibele endoscopen. Deze nieuwe generatie wasmachines zijn speciaal ontworpen voor de middelgrote en kleine KNO-poli. Voor deze poli is een decentrale oplossing voor het reproduceerbaar reinigen en desinfecteren van KNO-scopen economisch zeer voordelig. Soluscope ENT voldoet aan de vereisten van de Europese norm EN 15883-4 die aan reinigings- en desinfecteermachines wordt gesteld.

Bent u nieuwsgierig geworden en wenst u meer informatie?
Neemt u dan contact met ons op.
Download folder

Close